Recenzja Technics RP-F350

Dostosuj

Recenzja Technics RP-F350

Chyba nie trzeba nikogo przekonywać jak ważny jest sprzęt używany przez nas do gry. W zaawansowanej, coraz częściej w pełni profesjonalnej rozgrywce decydują ułamki sekund o sukcesie czy porażce. Na pewno nikt nie chce aby o jego wynikach decydował sprzęt nie spełniający stawianych wymagań. Dlatego każdy kto chce grać na odpowiednio wysokim poziomie kompletuje zestaw złożony z podzespołów najwyższej jakości. Począwszy od samego komputera poprzez peryferia takie jak myszka z odpowiednią podkładką a kończąc na słuchawkach. Niestety rachunek po takich zakupach potrafi być naprawdę wysoki a satysfakcja wcale nie jest gwarantowana.

Dlatego postanowiłem podzielić się z wami wrażeniami z użytkowania słuchawek Technicsa RP-F350. Marka ta jest kojarzona z wysokiej jakości sprzętem elektronicznym, w tym także głośników oraz headsetów. Produkty Technics są dziełem koncernu elektronicznego Matsushita Electric Industrial z Osaki. Koncern powstał już w 1918 roku i jest obecnie na 24 miejscu na liście największych przedsiębiorstw na świecie. Matsushita to kluczowy producent sprzętu elektronicznego i podzespołów elektronicznych.

Jednak żaden produkt tego koncernu nie jest przeznaczony stricte do gamingu. W dalszej części recenzji dowiemy jak spiszą się słuchawki w swojej nowej roli oraz jak zostaną ocenionione przez wymagającego gracza.




Wstęp | Wstępne oględziny | Testy | Podsumowanie

  • 1

KomentarzeKomentarze

  • 1
  • 2
  • JuiCe

    #0 | JuiCe

    2005-12-02 15:55:11

    Dzięki za tip o HiFi

    Co do DTX\'ów to ten link już znam - na Head-Fi też całkiem niezłe opinie mają. Niepokoi mnie tylko jeden fakt. Są otwarte. Z kolei przy tej ilości czasu jaką spędzam w słuchawkach zamknięte też nie będą dobre (szkodliwość oraz temperatura). No nic - lecę szukać dalej.
  • JuiCe

    #0 | JuiCe

    2005-12-02 15:59:06

    Czy są zbędne to już niech ten gracz sam zadecuduje. Ogólnie to [+] za robotę. Wiem, że ciężko jest piasć o czymś tak subiektywnym jak wrażenia odsłuchowe.
    Pomysł Hakan\'a, żeby porównać Syberię, 5h i inne headsety ze słuchawkami SH, AKG, Grado i Bayerami jest bardzo dobry.
  • Hakan

    #0 | Hakan

    2005-12-02 18:08:47

    Jesli chodzi o HFiM to spis testowanych sluchawek w numerze 10/2005:

    Philips SHP 805 - 119 zl
    Sennheiser HD 201 - 109 zl
    Beyerdynamic DT 231 - 218 zl
    Beyerdynamic DT 440 - 567 zl
    Sennheiser HD 465 - 229 zl
    Sennheiser HD 215 - 359 zl
    Sennheiser HD 515 - 409 zl
    Sennheiser HD 555 - 482 zl
    Beyerdynamic DJX-1 - 654 zl
    Beyerdynamic DT 990 - 782 zl
    Beyerdynamic DT 770 - 782 zl
    Beyerdynamic DT 770M - 869 zl
    Beyerdynamic DT 860 - 960 zl
    Sennheiser HD 595 - 876 zl
  • sonny

    #0 | sonny

    2005-12-02 20:55:35

    Kolega sugeruje, zeby Siberii nie kupowac ?

    Dziwne gdyz wiele wyczytalem, ze siberia to wlasnie idealny kompromis miedzy sluchawkami gaming\'owymi, muzycznymi a cena. Oczywiscie w gre wchodzi zakup dodatkowej karty siberia usb.

    Chetnie poczytalbym jakies recenzje od osob i portali nie-gamingowych.
  • JuiCe

    #0 | JuiCe

    2005-12-03 02:17:56

    THX! [+]
  • sonny

    #0 | sonny

    2005-12-03 13:30:18

    A co powiecie o słynnych Philipsach HP 195. Najlepszy stosunek jakości do ceny :}

    http://allegro.pl/show_item.php?item=74574830
  • JuiCe

    #0 | JuiCe

    2005-12-03 14:45:14

    Humor dopisuje widzę ;P

    Rozmawiamy o \"trochę\" wyższej klasie produktów...
  • sonny

    #0 | sonny

    2005-12-03 17:59:00

    Uff to dobrze ze mi uswiadomiles jakiego `gowienka` do tej pory uzywalem.

    Tak serio to przymierzam sie do zakupu `czegos lepszego` i biore pod uwage:
    Sennheiser HD 202
    i troche drozsze -Sennheiser PC150

    no i te nieszczesne - Icemat Siberia - ktore generalnie sa glownie do grania ze wzgledu na plaski bass i wysokie tony, no i wyjatkowo dobrze mozna orientowac sie w `polozeniu dzwieku`.

    Recenzowane Technicsy zupelnie do mnie nie przemawiaja.



  • JuiCe

    #0 | JuiCe

    2005-12-03 20:50:31

    :? Tu nie chodzi o uświadamianie.

    Sam używam obecnie modelu niewiele lepszego Philips SBC HP200, a i tak kiedy kolega je włożył na głowę (po swoich mediatechach czy mantach czy czymś podbnym) był w stanie wydobyć z siebie tylko \"WOW!\"

    Akurat o tych Sennach nic nie wiem. Życzę powodzenia w szukaniu odpowiedniego modelu - u mnie trwa to już kilka dobrych miesięcy.
  • Koras

    #0 | Koras

    2005-12-04 14:40:41

    Nie wiem, moze felerny model, ale najbardziej mnie zniechecilo do nich to, ze brzmia duzo gorzej niz senny za 120-200 zl. Z mojej strony tyle, ze sa sluchawki lepiej brzmiace i tansze.
  • m1lo

    #0 | milosz L.

    2005-12-04 15:08:54

    pff technics sypie jedynkami strasznie. Jeśli chodzi o wzmacniacze itp. to jest b dobra firma ale dzwiek w sluchawkach zenada. Aha a te dane np: pasmo przenoszenia itp. itd. nic szczegolnego nie mówią. Tzn jesli słuchawki maja pasmo przenoszenia od powiedzmy 10 hz to nie znaczy ze sa lepsze od tych ktore maja przenoszenie od 18hz. Czlowiek niby srednio slyszy od 16,20hz z tym ze jeden slyszy od 10 drugiemy slon an ucho nadepna i slyszy od 25hz. Slychawki poprostu trzeba nalozyc na banke posluchac jakiejs muzyki potem zmienic sluchawki i posluchac tego samego utworu an tym samym sprzecie z takimi samymi ustawieniami. Anyway nie polecam technics\'ow. Kupowanie słuchawek \"przez net\" kierując sie opiniami takich recenzji jest smieszne i mija sie z celem.
  • Dodawanie komentarzy dostępne jest jedynie dla zalogowanych użytkowników.
    Jeżeli nie jesteś jeszcze użytkownikiem eSports.pl, możesz się zarejestrować tutaj.
  • 1
  • 2
Komentarze pod artykułami są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu eSports.pl oraz serwisów pokrewnych, który nie ponosi odpowiedzialności za treść opublikowanych opinii. Jeżeli którykolwiek z postów łamie zasady, zawiadom o tym redakcję eSports.pl.
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1437 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

  1. 0%

    Słaba postawa Fear Factory

  2. 0%

    Dobra gra UF Gaming

  3. 14%

    Tłumy widzów na sali kinowej

  4. 14%

    Mało miejsca

  5. 71%

    Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

  • Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2021

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.