Problem z neo ;/

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
kris90

2007-07-05 02:16:24

Mam wielki problem z neostradą;/ posiadam Livebox'a. Do mojego kompa podłączony jest za pomocą kabla usb a do laptopa za pomocą WLan'a. Mój problem polega na tym że od kilku dni nie moge włączyć u siebie internetu. Moim oczom ukazuje sie małe okienko z napisem: "Nie rozpoznano urządzenia USB bla bla bla bla". Niestety nie pomaga reinstalacja neo (nie da sie wogóle przeinstalować, gdyż podczas instalacji trzeba podłączyć modem a tego komputer nie wykrywa), oprócz tego próbowałem reinstall windy ale też nie pomoglo ;/ prosze o jakąś szybką i konkretną pomoc ! Aha no i jeszcze może warto dodać ze wszystko inne pod tym usb działa ;/

__

Użytkownik
enj0y

2007-07-05 03:10:57

slyszales moze o infolinii?

__

Użytkownik
e2

2007-07-05 07:19:41

czekaj... masz podłączone wlan przez usb? :D posikam się ze śmiechu zaraz :D

__

Użytkownik
prm

2007-07-05 09:46:40

off najpierw dobrze przeczytaj,a dopiero później się śmiej :D
Przecież napisał,że ma Livebox'a podłączonego do kompa przez usb,a laptopa przez WLan więc o co kaman??gdzie masz napisane,że podłaczył Wlan przez usb ? :)

__

Użytkownik
e2

2007-07-05 10:00:12

oj umknęła mi literka "a" :DDDD oj no zdarza się - wcześnie jeszcze było jak to czytałem :)

__

Szef
rr

2007-07-05 11:50:24

najpierw sprawdz czy net ci dziala na innym komputerze przez usb, jezeli tak to wina portow usb u ciebie, jezeli wymienales system to moze nawalac plyta glowna, zobacz tez czy w biosie usb jest wlaczone i czy jest ustawione na 2.0 (pozmieniaj te ustawienia na 1.1 czasami tak chodzi ale nie wiem jakie livebox ma wymagania...)

jezeli na innym komputerze z usb nie dziala to albo kabel livebox -- > komputer albo tez livebox sie popsul (wtedy infolinia i zglaszasz usterke niech nowy przysla)

czy nie lepiej ten komputer podlaczyc przez lan (karta sieciowa jezeli nie masz to wydatek 15 zlotych), w liveboxie sa chyba dwa zlacza wiec mozna miec i telewizor i lan na raz bez problemu

__

Użytkownik
kris90

2007-07-05 12:47:46

Na innym kompie jest to samo czyli nie rozpoznano urządzenia, kabel którym podłaczam kompa do livebox'a już zmieniałem i to samo na obu kompach ;/ w biosie pozmieniałem i też nic. Pozostaje tylko wymiana livebox'a albo karta sieciowa którą musze gdzieś w pokoju znaleźć :D wielkie dzieki za pomoc

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8409 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie