|
VIP
|
Przepraszam czy jest ktoś może na serwisie kto posiada łącze blue connect? Chciałbym wiedzieć czy takie cuś jest opłacalne, ponieważ dostałem propozycję od ery i mogę założyć sobie [hide=EDGE]
Standard transmisji pakietowej drugiej generacji, ulepszony GPRS pozwalający na przesyłanie danych z prędkością do 384 kbit/s. Rzeczywista prędkość transmisji zależy m.in. od typu terminala.[/hide] Co o tym sądzicie?
Mam jeszcze do wyboru jakąś radiówke i neo Chyba wybiore neo ale o blue też bym ciał się dowiedzieć coś więcej.
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
|
Użytkownik
|
slyszalem od szefowej ze straszny badziew.. ze slabo dziala na terenie Rzeszowa
__
|
|
Użytkownik
|
jak do lapsa to wypas
do desktopa bez sensu
__
|
|
Użytkownik
|
blue connect ssie :/
predkosc jak na modemie ~50kb/s :/ pograc/sciagac sie nie da.. mozesz co najwyzej oblookac pare www i gg... poza tym to sie nie nadaje
__
|
|
Użytkownik
|
po za tym poczytaj o ograniczeniach i dodatkowych opłatach których niby nie ma
__
|
|
PRO
|
dokladnie
blue connect to mega gowno, kolega ze studiow ma i naprawde nawet wrogowi bym nie polecil
__
|
|
VIP
|
thx
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
|
VIP
|
jak blue connect to gowno, to co najlepiej sie oplaca kupic bezprzewodowego do lapa ?
__
|
|
Użytkownik
|
Gowno jak gowno, to zalezy kim jestes i do czego ci to. Ostatnio z kumplem wyjechalem na wycieczke w polske i tak sie zlozylo ze wlasnie mielismy lapka z takim necikiem ktory nam pomogl sie odnalezc (sie zgubilismy ). Podobnie on teraz na mazurach, w gestej dziczy moze sobie w kazdej chwili odpalic gg albo sprawdzic prognoze pogody Innymi slowy, jesli do lapka i do prostego uzytku (www/mail/irc) to sie to nadaje (np. dla kogos kto w ramach pracy sporo sie przemieszcza). Aczkolwiek zdziwiony bylem, gdy sie okazalo ze w krakowie predkosc transmisji jest ledwie 5kb/s, podczas gdy w malym miasteczku gdzie mieszkamy (no dobra, calkiem niedaleko jest przekaznik ), potrafil na tym wyciagnac ~15kb/s, czyli IMHO calkiem przyzwoity wynik, jak na dostep do sieci, ktory mozna osiagnac w praktycznie kazdym punkcie polski.
Co nie zmienia faktu, ze jesli rozwazasz taki net do domowego kompa, to odpuść. Lepiej zalozyc neo 
__
|
|
VIP
|
Ja narazi mam laptopa podłączonego do normalnego neta i tak długo jeszcze zostanie, bo tego sie nie przegoni, co miesiąc wychodzą nowe telefony, co chwile jakieś promocje w salonach wiec zapewne niedługo Blue connect będzie szybszy, ale też i za odpowiednią cenne.
__
|
|
VIP
|
osobiscie mam EDGE w IDEI (w domu normalny kabel )
Powiem tak, we Wroclawiu chodzi calkiem niezle, rzadko sie rozlacza. Natomiast jak bylem nad morzem w REWALU to bardzo czesto sie rozlaczalo, czasem nawet co 5 minut, mozliwe ze nadajnik byl przeciazony badz jakis starej daty i dlatego to chodzilo jakby chcialo a nie moglo. Chociaz raz siedzialem po 22:00 i nic sie nie dzialo mozliwe, ze nadajnik jeden na caly rewal i przeciazony strasznie
predkosc jaka maksymalna uzyskalem to 15 kB/s czyli okolo 128kbps.
W 2 slowach
lacze takie sluzy do:
odebrania maila, pogadania na Gadu-Gadu, poogladania paru stronek.
__
|
|
VIP
|
osobiscie mam EDGE w IDEI (w domu normalny kabel )
Powiem tak, we Wroclawiu chodzi calkiem niezle, rzadko sie rozlacza. Natomiast jak bylem nad morzem w REWALU to bardzo czesto sie rozlaczalo, czasem nawet co 5 minut, mozliwe ze nadajnik byl przeciazony badz jakis starej daty i dlatego to chodzilo jakby chcialo a nie moglo. Chociaz raz siedzialem po 22:00 i nic sie nie dzialo mozliwe, ze nadajnik jeden na caly rewal i przeciazony strasznie
predkosc jaka maksymalna uzyskalem to 15 kB/s czyli okolo 128kbps.
W 2 slowach
lacze takie sluzy do:
odebrania maila, pogadania na Gadu-Gadu, poogladania paru stronek.
__
|
|
Użytkownik
|
NEO blue connect jest dla biznesmenów 
__
|