Muzyka (cd :P)

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
yareq

2003-12-27 13:23:51

Jako ze na naszym admin forum dyskusja z roznych tajnych tematow zeszla na avatary, a potem muzyke i sie troche rozgadalismy postanowilismy przeniesc ta dyskusje tutaj (o ile sie uda ja przeniesc).

Ja np. moge powiedziec ze slucham muzyki typu hardcore, punk, ska ogolnie takie klimaty a zespoly to np: Frontside, 1125, Schizma, In Spite Of, Dezerter, Coalition - slyszeliscie moze kiedys o takich :P ? Oprocz takiej muzyki slucham jeszcze Tedego :)

No to jakiej muzyki sluchacie, jaki rodzaj, jakie zespoly ?

btw. fajne kolumny te po prawej :P ?

__

VIP
Krypton

2003-12-27 13:49:31

Fajne kolumny, mam takie w domu :)
Ja slucham wszystkiego, nie zamykam sie jakiejs klatce tak jak kazu z banda nabijaczy :P

Moj ulubiony zespol to Iron Maiden - za wszystko :). Chetnie slucham Testament, Black Sabbath, Led Zeppelin - takie klasyki.
Ostatnio przerzucilem sie na muzyke z Hollywood'u - Zimmer, Williams.
Lubie tez takie zwykle rocki typu Reamonn, Sum41.
Jesli chodzi o jednostki spiewajace to Elton John zdecydowanie wybija sie ponad wszystkich w mojej audiotece.
Czasami nawet popu poslucham ale nie wymienie co bo mnei wysmiejecie :).

__

VIP
stR4y

2003-12-27 14:04:46

Krypt masz [-] ;p Wcale nie jestem zamkniety :P Slucham praktycznie wszystkiego oprocz ich troje i disco polo. Jak juz wiecie najbardziej lubie metal i wszystkie jego odmiany :D Ale hip-hopu tez slucham troche. Jestem tolerancyjny :] Wkurza mnie buractwo ktore ciagnie ze stanow- wielcy raperzy ze zlotymi zebami w kolorwym odpustowym dresiku- co to ma byc ? LOL! Czekam az tylko w Polsce jakis koles wyskoczy - stajl ala plejer, golden zeby i zacznie dawac yo yo ;p Niektorym niewiele brakuje :) W hip-hopie polskim szanuje tylko niektore ekipy, ktore mialem okazje poznac sam na sam albo znam dobrze ich tworczosc, szanuje tych ktorzy sie nie nosza z tym, ze sa prze-zajebisci bo wydali plyte ktora sie sprzedala w duzym nakladzie. Kieruje sie dywiza, ze nie wazne jaka muzyke ktos tworzy- wazne zeby kochal to co robi i nie szedl na latwizne (ich troje, disco polo) i hałture (nie wiem jak sie to pisze ;p). Ale i tak METAL rulez :D pozdro

a kolumny takie sobie ;p mam lepsze w domu :D tylko banie musze wymienic i ogien :D

__

Użytkownik
yareq

2003-12-27 14:07:13

[hide=Click]
http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_excalibur.jpg

http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violoncello.jpg

http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_campanile.jpg

[/hide]

moze takie tez masz :P ?

__

Użytkownik
yareq

2003-12-27 14:10:52

moze takie macie :> ???

[hide=Click]
http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_excalibur.jpg

http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violoncello.jpg

http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_campanile.jpg

http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violon1.jpg
[/hide]

te pierwsze kosztuja jedyne 195000 dolarow, kto chetny ? (aha waga to tylko 620 kg wiec chyba w jedna reke mozna by wziac :PPP)

__

VIP
stR4y

2003-12-27 14:16:31

LOL, skad Ty te foty wytrzasnales ? z kosmosu? ;p Te Stozki Piezzo ownuja :D

__

VIP
overeq

2003-12-27 14:38:56

hmmm muzyka... ja slucham tego co yareq + oi no i czasem jakiesgo hiphop'a ale co tam czasem nie z wlasnej woli podobaja mi sie zespoly z mtv :D, zespoly... hmmm tez nie za latwe pytanie... oczywiscie ze wzgledu na to ile ich jest :D

coalition
1125
edc
awake
atreyu
afraid of the day
i tak jeszcze jeszcze jesli chodzi o hardcore :D

co do ska to dr. green :}}}
co do oi to tylko podworkowi chuliganie(matka ciagle morde dze parpapapa za to ze ja jestem zly :D)

no w chuja.... sry za wyraz ale no duzo tego jest.... :D

// kolumny... po co mi mam pc-speakera :D

__

VIP
coshee

2003-12-27 14:44:21

Leonid Breźniew przed takie do ludu przemawial :D

__

Użytkownik
kaZu^

2003-12-27 19:23:45

masz u mnie duuuuuuzzzy [-]
Na naszym admin forum jedyne co napisalem to to ze od overa niedawno dostalem cos Coalition i ze mi sie to podoba. Slucham Mtv i Vivy. Ostatnio brat slucha jakiejsc techniawki niemieckiej. Przynajmniej poszpanuje w szkole znajomoscia jezykow. Odnosnie nabijania to ty jestes mistrzem razem z igorem testujac system komentarzy i nabijajac tam po 200 postow kazdy :]

__

VIP
aphex

2003-12-27 19:26:37

najbardziej lubie muzyke techniczna dlatego najczesciej slucham ludzi ktorych produkcje utrzymane sa wlasnie w tej stylistyce, ale podoba mi sie tez alanis morisette, enya, phil collins i bob marley

__

VIP
Pajda

2003-12-27 21:13:05

Wiekszosci rodzajow rocka (z naciskiem na klasyczny) i metalu (z naciskiem na gotyk, bo trasha i speeda nie trawie).
Oczywiscie nie tylko. Uwielbiam wszelkie miksy oraz muzyke nie dajaca sie latwo zklasyfikowac (np. Dead Can Dance)... czasem lubie nawet klasycznej posluchac jakiejs.

Piosenka wrzechczasow: Born To Be Wild (Steppenwolf)
Ulubiony zespol: Therion (z naciskiem na album Deggial).

__

VIP
Krypton

2003-12-27 21:57:52

To byla humorystyczna fraza z tym admin forum :)

Hmmm, to igor cos mowil o systemie komentarzy i mozna 200 nabic? :) Musze z nim na ten temat pogadac....

__

Użytkownik
GogettO

2003-12-27 22:37:49

Jo najbordzij lubim disco-polo y disco-rusco, bo to jo dobre muzykia jest se! A tak na poważnie to słucham głównie metalu :PP KoRn, Slayer, Cradle of filth, Children of the Bodom, Sepultura, Metallica... można by dużo wymieniać :) Ale nie mam głowy zakutej w metalowej klatce i dla odmiany lubie posłuchaj najlepszego rapera pod księżycem czyli Ice Cube'a :P ale jak to Str4y napisał "i tak METAL rulez" i będę sie tego również trzymał :)

__

VIP
Pajda

2003-12-28 10:59:43

Korn to metal ? Cos mnie ominelo ? ;P

__

Użytkownik
GogettO

2003-12-28 11:35:14

KoRn to metal, a dokładnie to nu-metal... ale trudno sprecyzować dokładnie co to jest :O przesłuchaj wszystkie płyty i sie sam dowiedz ;p

__

VIP
overeq

2003-12-28 12:20:02

podobno na nowej plycie korna jest nas :} sprzedali dupe, ida w strone modnego hiphopa w sumie normalne... cioty tak robia...

__

Użytkownik
GogettO

2003-12-28 12:40:20

Jest Nas, sam nie wiem co tam robi :P I Odpier**** się od KoRn'a! Mi sie tam podoba co grają, a komercja jest wszędzie, tylko u niektórych mniej albo bardziej to widać :P Jedyna płyta KoRna która zalatuje komercją na kilometr to Untouchables. Skończmy ten temat :p

__

VIP
overeq

2003-12-28 13:19:55

chyba ktos cie mocno oklamal jak sadzisz ze wszedzie jest komercja... smutne... sad !

ja nie wiem co graja bo ich nie slucham i nie mam zamiaru :}}}

__

Użytkownik
GogettO

2003-12-28 14:07:22

Nikt mnie nie okłamał... dobra koniec tematu :) :P

__

VIP
stR4y

2003-12-28 17:00:32

hmm korn.. KoRn to dla mnie tylko jedna plyta - KORN - KORN ! Po prostu wymiatajaca a Blind to rozpiepsza wszystko i wszystkich :D Inne plyty tego zespolu to shit ogolnie. Tak jak pisal over ida w strone rapu bo to modne i kasa z tego bedzie. Takie prawa rynku- jesli sie chcesz utrzymac to musisz myslec nad czyms nowym, oryginalnym lub jakis cover odjebac ;p LOL. Zaklasyfikowanie KoRna do metalu to blad- do new-metalu- juz lepiej ale do konca sie nie zgodze.. btw nie lubie takiego zamykania do szufladek ;p

__

VIP
Pajda

2003-12-28 20:37:30

Ja sie ogolnie sprzeciwiam tworzeniu new/neo/indu itd. metalowi jako gatunku. Te miksy hiphopowe to predzej jako nowy gatunek rocka by mozna zaliczyc. Gdy slysze jakies pody, linkiny i inne prosiaczki to imo zdecydowanie blizej temu do rocka, a do metalu probuja to zaliczyc ludzie, ktorzy chca byc cool ;P

Rozmawialem kiedys z jedna dziewczyna, ktora upierala sie, ze slucha metalu... System of the Down :P Po naprawde dlugich dyskusjach (z przykladami etc.) przyznala, ze to nie metal ale ludzi to chwyta ;P

A jak idzie mi koles w szerokich gaciach i kapeluszu na glowie i mowi, ze jest metalem to...

__

VIP
stR4y

2003-12-28 22:06:58

A jak idzie mi koles w szerokich gaciach i kapeluszu na glowie i mowi, ze jest metalem to...

to co ?;p

Ja wlasnie laze w szerokich gaciach ;p z tym, ze nie mowie, ze jestem metalem. Po prostu slucham miedzy innymi metalu i uwazam to za moj ulubiony rodzaj muzy a szerokie ciuchy po prostu lubie! Nie toleruje jednak MASS'ovych i CLINICznych ubran.. blaah po prostu- masssssssss :P Czesto ubieram do szerokich spodni koszulke/bluze behemotha lub inna z zespolem jakims. Nauczyciele sie dziwnie patrza na te szatany ale mnie to wali ;D Teraz poluje na jakies bojowki szersze- fajne mial na koncercie w rzeszowie gitarzysta vadera :D
Wyznaje zasade, ze nie bede sie ubieral na metala jak mi sie to po prostu nie podoba, wole sie czuc swobodnie w tym w czym chodze i to mi ma sie podobac a nie ludziom, ktorzy sie beda mi przygladac.

__

Użytkownik
yareq

2003-12-28 22:59:39

Ktos Cie oklamal... dobra koniec tematu :) :P

__

VIP
overeq

2003-12-29 01:06:02

ktos go okladal... dobra poczatek klutni :}}} korn ********* ******

__

Użytkownik
K4r3n1n

2004-01-02 14:48:10

Co niby tylko "Untouchables" był komercyjny, kto Ci to powiedział ten zespól od początków swojej działalności był komercyjny a jego nazwa wzięła się od "zmęczonego" kutasa po stosunku dwóch pedałów. Zresztą tak stwierdził sam lider zespołu który kiedyś sam był pedałem :] Więc z całą pewnością można powiedzieć że KoRn to HUJNIA, a over ma racje Coalition Rządzi !!! I ktoś Cię okłamał :D

__

Użytkownik
kobe

2004-01-02 14:57:55

:D

__

Użytkownik
GogettO

2004-01-02 15:33:10

Miał być kur** koniec tematu! :D KoRn nie zawsze grał komercyjnie, ich pierwsza płyta nie jest komercyjna :P co nie zmienia faktu że reszta ich płyt bardzo mi się podoba. Lider KoRn'a nigdy nie był pedałem, tylko się tak zachowuje i to ludzie próbowali zrobić z niego pedała. Teraz koniec tematu, bo nie chce mi się prosić wujka bin ladena aby wleciał swoim samolotem w warszawe :P

__

Użytkownik
GogettO

2004-01-02 15:37:39

Aha jeszcze jedno :) Mnie okłamuje życie :P

__

VIP
aphex

2004-01-02 18:26:10

vienio i pele - to dla moich ludzi
nie jestem fanem hip-hopu, ale ten kawalek jest zajebisty!

__

Użytkownik
K4r3n1n

2004-01-03 01:24:42

Sorry czy ty znasz historie zespolu KoRn ?? a raczej Jonathan Davis'a ??

Chcialem zobaczyc na jakim poziomie jest wiedza na polskich stronach na temat Davis'a

"Wtedy nastąpiła historyczna chwila i powstała nowa nazwa zespołu - KoRn."
^ dosc ogulnikowo

"Narodzony w Bakersfield, w Kalifornii, z przemieszania dwóch zespołów (LAPD i Sexart), KoRn stał się jedną z najpopularniejszych kapel lat 90 - tych."
^ hmm byl dosc popularny ale nic wiecej o jego historii

"Wkrótce po dołączeniu Davisa do grupy, nazwa grupy po raz kolejny ewoluowała tym razem z Creep na KoRn (i tak pozostało do dzisiaj)."
^hmm ciekawe kto byl prowodyrem tej zmiany :D

"Nazwę zespołu wymyślił Jonathan. Przypomniała mu się impreza gejów (a dokładnie rozmowa gdzie padło słowo "corn", czyli po prostu kukurydza)."
^ to juz blizsze prawdy ale co on na takiej imprezie robil ??

Tak naprawde Davis po pracy w kostnicy postanowil wyjechac ze swoim przyjacielem na kilka miesiecy. Cwelil sie z nim lecz potem zminil swoja orientacje i zaczol grac w Sex Art. Potem Jonatan spotkal sie z L.A.P.D. lub Creep (juz sam nie wiem dokladnie) i stworzyli "KoRn'a". Pytany przez czlonkow zespolu co oznacza slowo powiedzial ze po stosunku pedala jego czlonek wyglada jak kukurydza.

__

Użytkownik
canis

2004-01-07 01:45:40

Hmmm zacytowales stronki ale moze podasz sam zrodlo skad masz swoje informacje przez okolo 4 lata sam prowadzilem strone o kornie www.korn.art.pl jednak jest to juz od dluzszego czasu przeszlosc naczytalem sie wielu naprawde wielu biografi itp. Ty podales zblizona do orginalu ale tez moglbym rzec nie do konca prawdziwa... Teorii na ten temat jest wiele ile prawdziwych teraz juz nikt nie wie... korn za swoich poczatkow nie byl zespolem typowo komercyjnym a rozmowe o komercji odluzmy na puleczke bo kazdy zespol co wydaje plyte i chce zarobic pieniadze jest komercyjny... korn zaczol walic komercja od follow the diler :P slucham a raczej sluchalem tego zespolu od 95 czyli cos okolo roku po wydaniu 1 plyty i na przestrzeni czasu widzialem jak ta muzyka sie rozwijala... z gory obrazasz zespol swego czasu i nadal tak uwazam pierwsze 2 plyty sa naprawde swietne moge podac kilka utworow ktore do tej pory figuruja na mojej playliscie: blind, faget, good god, a.d.i.d.a.s. itp. na 3 plycie mozna znalesc kilka ciekawych utworow jednak nie ma tam zadnej rewelacji 4 podobnie ale coraz mniej ciekawych utworow :P 5 nie znalazlem ani jednego utworu godnego poswiecenia mu wiecej jak tyle by raz przesluchac :P

a co do tematu to muzyka jakiej slucham jest naprawde rozna poczynajac od tzw. numetalu poprzez metal death metal grind hardcore gotyk do muzyki klasycznej i gitaroej uwielbiam satrianiego mistrza i wirtuozo gitary fenomenalny koles... ogolnie mowiac uwielbiam muzyke instrumentalna czasem szybka ostroa polamana czasem spokojna melodyjna... jaki nastroj taka muzyka...

btw co do 1125 w opolu na dniach bedzie koncert tej kapelki :P a album plonie mi serce jest dla mnie swego rodzaju kultowym... i mam do niego sentyment ;]

i tak z ciekawosci ilu jest xxx wsurd quakerow ::]

__

Użytkownik
yareq

2004-01-07 04:05:06

conajmniej jeden - ja jestem xxx lub jak ktos woli straight edge

__

Użytkownik
K4r3n1n

2004-01-07 07:19:10

Wiesz co wali mnie juz ten KoRn, swego czasu sie tym interesowalem i nawet tego sluchalem teraz niech to tam zginie, tam daleko mam to w dupie puszcze se muze z Q2 i bedzie dobrze.

__

Użytkownik
GogettO

2004-01-07 15:08:09

canis -> thx za wsparcie :p już myślałem że sam będe na tym "polu bitwy" :)

__

Użytkownik
canis

2004-01-07 19:17:24

tu nie chodzi o wsparcie ;] dla mnie konr w tej chwili i swoja ostatnio tworczoscia nic nie pokazal interesujacego jednak stare albumy to juz klasyka tego gatunku o ile mozna tak powiedziec... a fascynajce konkrtnymi kapelami juz dawno mi minely ;] chcialem tylko sprostowac wypowiedz k4r3n1n'a

@ yareczEQ
szacunek ;] mam nadzieje ze jestes jednym z prawdziwych strage bo znam ich wielu i boli mnie to ze wielu robi to tylko na pokaz...

__

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_excalibur.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violoncello.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_campanile.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_excalibur.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violoncello.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_campanile.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.aaudio.com/images/speakers/acapella_violon1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2026

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie