Użytkownik
|
Mam do Was prośbę o opinię i pomoc w wyborze sprzętu. Przejrzałem ostanie tematy na forum, ale:
1. ceny teraz szybko się zmieniają,
2. nie znalazłem zestawu w podobnych pieniądzach.
Jestem strasznie do tyłu ze sprzętem :/ Kumpel poprosił mnie, abym mu złożył zestaw do grania:
procek + płyta + pamięci + grafika + zasilacz
za około 2200-2400 max. Nie chcę mu polecić jakiegoś shitu.
Doradźcie coś, szczególnie jeśli chodzi o grafikę, bo o tych nowych radeonach i gforcach to już zupełnie nic nie wiem (raczej nie gram w gry więc siłą rzeczy nigdy się tym zbytnio nie interesowałem - Q3 śmiga na czymkolwiek ) Zasilacza to nie chcę jakiegoś badziewia, swego czasu Amacroxy cieszyły się dobrymi opiniami - jak jest teraz?
Za każdą sugestię z góry dzięki, idę studiować jakiegoś pclaba...
__
|
Użytkownik
|
Niech poczeka jeszcze miesiąc z zakupem kompa. W połowie września pojawią się na rynku nowe radeony HD5850 i HD5870 o podwojonej wydajnośći względem HD4850 i HD4870, na dodatek zgodne z DX 11. Narazie niech sie wstrzyma z kupowaniem sprzętu.
__
|
Użytkownik
|
Jak zapowiadali dx 11 to mówili że kart które obsługują dx 10 będą kompatybilne z dx 11.
__
|
Użytkownik
|
tak tylko ze nikt nie mowil jak to bedzie dzialalo Co z tego ze beda obslugiwac jak beda sie dlawic na kazdym kroku?
__
|
Użytkownik
|
poczekaj na nowe karty ale nie kupuj ich po premierze bo ceny są zawsze zawyżone przykład kumpel kupił 8800GT za 1100zł ja 5-6miechów później za 400zł mniej, a taki 4890 w zupelnosci wystarczy do nowych gier...
__
|
Użytkownik
|
dzięki za odpowiedzi
problem w tym, że koleś chciałby mieć kompa teraz, nie chce czekac 5-6 miesięcy.
__
|
Użytkownik
|
oO miesiąc
jak mus to mus:
AMD Phenom II X4 945 Quad-Core /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/
AsRock M3A785GXH/128M
2x GoodRam 2GB 1333MHz CL9 (2 osobne kosci po 2gb kazda, bo w zestawach 2x2gb 1333mhz wyszlo pare wadliwych serii)
PowerColor Radeon HD4890 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out
OCZ StealthXStream 500W
+ Cooler Master Elite 332 (Black)
Razem: 2308zł razem z obudową (149zł)
www.esc.pl
__
|
Użytkownik
|
craven widzę, że polecasz wszystkim sklep esc.pl, ale chyba nie robiłeś w nim nigdy zakupów
kupiłem w tym sklepie cały komputer. przesyłka, kontakt wszystko bez problemu. jednakże problemy zaczęły się po otwarciu paczki. okazało się, że karta graficzna jest uszkodzona, a zasilacz jest o 60W mniejszy niż ten który zamawiałem (zamawiałem 460, a dostałem 400). na kartę graficzną czekałem 7 dni. po kilku dniach od dostania nowej karty poprosiłem o wymianę na nowy zasilacz o mocy 550W. na przesyłkę czekałem 5 dni.
(w obu przypadkach liczę od dnia wysłania przeze mnie sprzętu, do otrzymania nowego)
niedawno okazało się, że karta graficzna którą mi odesłali (nówka sztuka), jest również uszkodzona i znowuż muszę reklamować.
komputer mam od kilku tygodni, a w pełni jego możliwości jeszcze ani razu nie korzystałem dłużej niż godzina (po godzinie robi się sauna w pokoju, nie można oddychać, a na dodatek karta graficzna odmawia posłuszeństwa)
jedynym ich plusem jest serwis i kontakt. jest naprawdę dobry. można z nimi wszystko załatwić, bez żadnego problemu. ale jeśli chodzi o sprzęt to już brakuje mi sił, żeby znowu go odsyłać
__ Pozdrawiam!
|
Użytkownik
|
craven widzę, że polecasz wszystkim sklep esc.pl, ale chyba nie robiłeś w nim nigdy zakupów
kupiłem w tym sklepie cały komputer. przesyłka, kontakt wszystko bez problemu. jednakże problemy zaczęły się po otwarciu paczki. okazało się, że karta graficzna jest uszkodzona, a zasilacz jest o 60W mniejszy niż ten który zamawiałem (zamawiałem 460, a dostałem 400). na kartę graficzną czekałem 7 dni. po kilku dniach od dostania nowej karty poprosiłem o wymianę na nowy zasilacz o mocy 550W. na przesyłkę czekałem 5 dni.
(w obu przypadkach liczę od dnia wysłania przeze mnie sprzętu, do otrzymania nowego)
niedawno okazało się, że karta graficzna którą mi odesłali (nówka sztuka), jest również uszkodzona i znowuż muszę reklamować.
komputer mam od kilku tygodni, a w pełni jego możliwości jeszcze ani razu nie korzystałem dłużej niż godzina (po godzinie robi się sauna w pokoju, nie można oddychać, a na dodatek karta graficzna odmawia posłuszeństwa)
jedynym ich plusem jest serwis i kontakt. jest naprawdę dobry. można z nimi wszystko załatwić, bez żadnego problemu. ale jeśli chodzi o sprzęt to już brakuje mi sił, żeby znowu go odsyłać
__ Pozdrawiam!
|
Użytkownik
|
zamawialem i to nie raz, zero problemow.
__
|