Recenzja Razer Diamondback Plasma !

Dostosuj

Recenzja Razer Diamondback Plasma !

Istnieje pewna firma sprzętu komputerowego, którą znają wszyscy gracze. Istnieje również pewna myszka, która poruszyła idealną harmonię panującą pomiędzy graczami a ową firmą, której następca ze skutkiem ją naprawia. Jeśli ktoś nie wie o czym mówię, to z pewnością nie może nazwać się znawcą sprzętu komputerowego, a zwłaszcza znawcą sprzętu dla pro-gamerów.

Mowa oczywiście firmie Razer oraz jej zupełnie nieudanym gryzoniu- Viperze, a następnie jego świetnym następcą - Diamondbacku, który wielu graczy skłócił między sobą na forach internetowych. Fanatycy wychwalają pod Niebiosa wszystkie jego zalety, a przeciwnicy uparcie twierdzą, że produkty konkurencji przebijają myszkę pod każdym względem.

Nie tak dawno firma ta, wprowadziła do sprzedaży najnowszy model swojego chwalebnego produktu - Razer Diamondback Plasma Limited Edition. Postaram się teraz zrecenzować dla Was tegoż gryzonia, który jest głównym konkurentem Logitech MX518 w drodze do tronu najlepszego narzędzia do profesjonalnego grania czasów dzisiejszych.

Życzę miłej lektury ...



Dziękujemy firmie 4max.pl za udostępnienie sprzętu do testów.



Razer Diamondback Plasma | Opis myszki | Testy cz. 1 | Testy cz. 2 | Podsumowanie

  • 1

KomentarzeKomentarze

  • 1
  • 2
  • Lucas

    #0 | Lucas

    2005-08-20 15:17:51

    GW
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-20 15:21:59

    ;-)
  • cwir3k`

    #0 | cwirek

    2005-08-20 15:27:14

    przeczytam wieczorkiem i powiem co mysle ^^
  • *Jaras

    #0 | Zemsta Pana Franka

    2005-08-20 15:35:42

    No ale juz byla recenzja Diamentowa Afera... Nie rozumiem o co tu chodzi ;( Zrobcie moze jeszcze test Chameleona ;/
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-20 15:51:15

    czemu tak marudzisz gangsta ?
  • Brush

    #0 | Brush

    2005-08-20 15:55:52

    Tekst super zreszta jak wszystkie w tym serwisie. Sam posiadam MX518 od lipca tego roku przeszkadzal mi na poczatku krztalt ale juz jest git myszka spoko co do razera zastanawialem sie nad kupnem ale jednak wygral mx518. Ten test pokazuje ze jednak i razer i mx518 to dobre myszki i obojetnie ktorej myszki sie nie wybierze zyskujemy to samo.
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-20 16:00:08

    dzieki
    a odnosnie myszek -dokladnie taka jest prawda. na tym poziomie technicznym, myszki roznia sie jedynie ksztaltem i logiem ^^
  • aphex

    #0 | digit

    2005-08-20 16:06:22

    good shit, maly pluski ode mnie za ten tekst
  • Khain

    #0 | Kha!n

    2005-08-20 16:10:15

    ja czekam wlasnie na diamondbacka plasme :)
  • SLS_Kapitano

    #0 | Kap1tano

    2005-08-20 17:53:56

    fajny test :D
    a od siebie moge dodać, że myszka ładnie się prezentuje, ale jak dla mnie jest za mała :D
  • wilgotna pela

    #0 | pela

    2005-08-20 18:32:37

    bo to ta sama mysz tylko o innym kolorze i podswietleniu :Asd anylej recka dobra [+]
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-20 18:48:33

    dzieki za [+] :)

    nie zgadzam sie z Twoja opinia, ale coz ...
    mysle ze ogolnie lepiej, zeby bylo wiecej niz mniej recenzji
  • Euzeb

    #0 | Euzeb

    2005-08-20 19:28:28

    So nice, może ktoś napisze recke mojego kameleonka? Jakoś nikt go nigdzie nie zachwala =[

    [+]
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-20 19:32:29

    serwisu sie nie czyta ;-D
  • Bh3liom

    #0 | bheliom

    2005-08-20 21:51:25

    to ja moge napisac recenzje mojej a4 tech rainbow ^^ gw nie liczac paru bledow ale przy takiej ilosc tekstu w ogole Ci sie nie dziiwie :)
  • oSc]MarveL

    #0 | TW.kopier-Marv

    2005-08-20 22:16:17

    Mam ten sam problem co autor artykulu a mianowicie posiadam win XP z SP 2 i sterownik nie wspolgra z moim systemem.Niestety po sciagnieciu najnowszej wersji sterownika dalej dzieje sie to samo i jestem zmuszony ustawiac wszystko na programie windowsowym : (
    Tych co w mniejszym lub wiekszym stopniu nagrodze plusikami : D
  • Qspy

    #0 | Qsp

    2005-08-20 23:36:15

    co to za ocena... co to za wady.... droga? spojrz na inne no i jaka jakosc... troche nierzetelnie :[ 10/10 ksztalt to zaleta rowniez.... nie czolg jak IE tylko szybka i precyzyjna...

    a kysz!
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 00:02:31

    jedni uwazaja tak jak Ty - inni zupelnie odwrotnie

    recenzja ma byc maksymalnie obiektywna, z tad ta ocena ... ja tez najchetniej przyznal bym myszce 10/10 ;-)
  • wilgotna pela

    #0 | pela

    2005-08-21 00:15:35

    bebechy i obudowa sa takie same jak w diamondbackach . inne sa kolorki. z czym tu sie nie zgadzac, co? odpowiedzialem za kolege ktory imo ma racje a ty zdajesz sie tego nie rozumiec ;) a recenzja jest przeprowadzona rzetelnie i z przyjemnoscia ja przeczytalem. plusa dostales za wlozona prace.
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 00:30:41

    ;-)
  • Pajda

    #0 | Pajda

    2005-08-21 00:52:05

    Hmm musze przyznac, ze dziwnie sie czyta drugi raz recenzje tego samego (tu sie poniekad zgadzam z jarasem).

    Aczkolwiek spodobalo mi sie \"Następnie parę innych, szybkich gier FPP takich jak Counter- Strike 1.6...\" :) Nalezy sie plus autorowi za to ;)
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 01:25:50

    heh z poczatku nie mialo tam byc ani slowa o CSie ... ta gre dodalem pozniej ^^
    ale fakt - trafna uwaga hehe
  • Koras

    #0 | Koras

    2005-08-21 01:52:32

    recka fajna tylko plik do wylaczania akceleracji nie dziala :P
  • Qspy

    #0 | Qsp

    2005-08-21 03:42:35

    hehe no spoko, komercja musi dzialac wiadomo producent niezaplacil nam tyle ile chcielismy i ocena poszla troche w dol
  • Cares

    #0 | Logitech`Cares

    2005-08-21 03:45:49

    Co do opisu \"nowej wersji\" razera to zgadzam sie z niektorym postami wyzej. Co wiecej dla mnie jest to czysta komercja czy tam reklama dla firmy, ktora zapewne zaoferowala myszke testujacemu albo jakies zyski.

    Jest to ta sama mysz z tymi samymi wadami i zaletami jedynie ze zmienionym kolorem, joke?

    ps. a co do recenzji to \"diamentowa afera\" byla znacznie lepsza
  • sxl

    #0 | sxl

    2005-08-21 11:16:47

    twoje sugestie o oferowaniu jakichs wplywow testujacym sprzet nie sa trafne gdyz firmy zapewniajace nam sprzet umawiaja sie z zarzadem serwisu, a nie prywatnie z kazdym z redaktorow.
    recenzje to do siebie maja, ze pisza je rozni ludzie - a rozni ludzie to rozne spojrzenia i gusta
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 11:22:33

    heh, tu akurat NIESTETY nie moge sie zgodzic, bo ocena poszla w dol z w/w powodu ^^
    w sumie bylo by przyjemnie, gdyby na moim koncie pojawila sie za to jeszcez jakas wieksza sumka ...
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 11:23:39

    az milo czytac takie duzo wnoszace komentarze ;o
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 11:37:13

    mi pomogly te

    tylko oczywiscie musisz usunac wszystkie inne ^^
  • *Jaras

    #0 | Zemsta Pana Franka

    2005-08-21 12:27:46

    Bo nie widzialem sensu dwoch tekstow tego samego produktu ;)

    Rownie dobrze mozna testowac Steelpada S&S i Steelpada S&S SK. To chyba trafne porownanie.

    edit. Ale text fajny ;) [+]
  • Khain

    #0 | Kha!n

    2005-08-21 12:59:10

    na stronie razera jest link do esports.pl/diamentowa afera! :u
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 13:04:50

    heh
    za malo tekstow -zle
    za duzo tekstow - zle

    jesli sie komus nie podoba / nie chce czytac - nikt go nie zmusza
    zawsze to lepiej poznac kilka opini na temat czegos, niz tylko jedna

    EDIT // thx ;-D
  • oSc]MarveL

    #0 | TW.kopier-Marv

    2005-08-21 13:12:19

    VDR niestety mam te same ; / raz zainstalowalem te z plyty a potem update,pozniej sprobowalem wywalic all i wrzucic te ze stronki razera-to samo X
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 13:23:27

    ja pare razy instalowalem / usuwalem te z CD, pozniej pare razy te z www, w koncu poszly ... probuj i w tescie zgodnosci musisz oczywiscie wcisnac \"mimo to kontynuluj\" ;-)
  • Pajda

    #0 | Pajda

    2005-08-21 16:24:09

    Na swiecie norma jest, ze sprzet otrzymany do testow zostaje u testujacego badz w redakcji.
    Niestety Polska nie jest tak normalna jak reszta swiata (czytaj, czesto trzeba odsylac).
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 17:26:22

    niestety :/
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 18:08:30

    juz dziala napewno ^^
  • raul

    #0 | raul

    2005-08-21 20:49:22

    fajny artykuł. ps. rozumiem, ze wszystkie Diamondblacki (magma, salaman. cameleon i plasma) nie roznia sie niczym oprocz obudowy? bo wszystkie posiadaja w koncu sensor Agilent, oraz optyke wykonana przez Karna Precision no i co najwazniejsze częstotliwość próbkowania 6500 fps (klatek na sekundę) - 5,8 miliona pikseli na sekundę !

    edit: ta, dobrze rozumiem ; D czyli kupowac najtanszego diameta, obudowe pal licho :P
  • vader

    #0 | vdr

    2005-08-21 22:18:06

    z tym ze nie koniecznie
    Plasma naprawde robi niesamowite wrazenie, nie ma co oszczedzac 10 czy 20 zl moim zdaniem :) :)
  • raul

    #0 | raul

    2005-08-21 23:10:14

    stary, 20 zl to jest 6 piw i marlborasy :P ale ogolnie to [+]
  • Dodawanie komentarzy dostępne jest jedynie dla zalogowanych użytkowników.
    Jeżeli nie jesteś jeszcze użytkownikiem eSports.pl, możesz się zarejestrować tutaj.
  • 1
  • 2
Komentarze pod artykułami są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu eSports.pl oraz serwisów pokrewnych, który nie ponosi odpowiedzialności za treść opublikowanych opinii. Jeżeli którykolwiek z postów łamie zasady, zawiadom o tym redakcję eSports.pl.
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

321 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

  1. 0%

    Słaba postawa Fear Factory

  2. 0%

    Dobra gra UF Gaming

  3. 14%

    Tłumy widzów na sali kinowej

  4. 14%

    Mało miejsca

  5. 71%

    Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

  • Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2018

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.