Logitech G9 | Recenzja

Dostosuj

Logitech G9 | Recenzja

Mam kolejną okazję przetestować myszkę zaprojektowaną przez Logitecha. Ostatnio trudom moich badań sprostać musiał odświeżony model G5. O ile wówczas można było mówić o powolnej ewolucji względem starszych produktów, to najnowsze dzieło szwajcarskiej marki to rewolucja. Flagowy okręt we flocie marki - Logitech G9, znacznie różni się od swoich starszych braci. Projektanci porzucili obłe kształty znane jeszcze z czasów mx500. Nowy członek rodziny jest krótszy, ale i szerszy. Można by powiedzieć muskularny. Po chwili zastanowienia, przypomniałem sobie, że już coś takiego gdzieś widziałem. Widać delikatne nawiązanie do legendarnego Logitecha Wingman.

W środku na wskroś nowocześnie, znajdziemy tutaj jeszcze bardziej zaawansowany (przynajmniej teoretycznie) sensor. Inżynierowie nie zapomnieli również o niezbędnym ekraniku LED i dodatkowych ciężarkach. Myślicie, że to koniec? Dodatkowo w pudełku znajdziemy wymienną obudowę, zmieniającą nieco kształt gryzonia. Jednym słowem wszystko, czego potrzebuje nawet najbardziej wymagających gracz. Otrzymujemy zatem mariaż klasycznego kształtu z najnowocześniejszą technologią. Co z tego połączenia wyniknie?

Najnowsze dziecko Logitecha to odpowiedź na nową myszkę Microsoftu. SideWinder wygląda równie niecodziennie co G9, czyżby nastała nowa moda? Z drugiej strony przychodzi konkurencja znacznie tańszych, starszych modeli. Mimo upływu lat nadal są chętnie wybierane przez najlepszych. Głównymi punktami odniesienia będą Logitech G5 oraz moje prywatne IE 1.1, mogące się pochwalić rozdzielczością jedynie 400 DPI i absolutnym brakiem bajerów. Pojedynek Dawida z Goliatem? Czas to sprawdzić.



Wstęp | Testy | Testów ciąg dalszy | Podsumowanie

  • 1

KomentarzeKomentarze

  • Kris^u

    #1 | Kris^u

    2008-04-05 12:04:32

    klocek :|
  • B4mc

    #2 | bamc

    2008-04-05 12:05:17

    no wyglad lekka z dupy :/
  • Kaczor

    #3 | exootic

    2008-04-05 12:31:58

    kaka demona
  • ezekiel

    #4 | gamp

    2008-04-05 12:36:48

    wingman to byla kozacka myszka, pamietam jak bylem dobre 6-7 lat temu na jakims lanie qw i moj kumpel gral na wingmanie, ale podjar byl :)
  • Forem

    #5 | f0rem

    2008-04-05 13:39:46

    Sugerowana cena detaliczna 379 (!) PLN

    A nie czasem 279? Mogę się mylić, ale po tyle stoi w sklepach..
  • cr0c3r

    #6 | cr0c3r

    2008-04-05 14:01:34

    jak ta mysz została wprowadzona do sprzedaży to kosztowała te 379zł. teraz cena już spadła
  • samolot

    #7 | Krolewicz

    2008-04-05 14:06:24

    podałem cenę sugerowaną, rzeczywiście na allegro itp można znaleźć taniej.
  • endriuu

    #8 | endriu_

    2008-04-05 14:34:15

    DA>G9
  • garo

    #9 | garo

    2008-04-05 15:41:06

    Brzyyyydal...
  • campR

    #10 | [c]

    2008-04-05 19:29:58

    Mnie sie wlasnie podoba ten wyglad : ( cos ala FATAL1TY1010. JA JOM KCEM
  • croon

    #11 | Crun

    2008-04-05 19:36:39

    sam mam g9, wczesniej mialem 2 razor copperheady. oba sie zepsuly, logitech staryyy mx500 mnie w sumie nigdy nie zawiodl, wiec kupilem ich gryzonia. przyznam, ze prezentuje sie i gra swietnie ;d
  • ezekiel

    #12 | gamp

    2008-04-05 21:33:22

    ja uwazam, ze zwrot \"casual gamers\" nie pasuje za bardzo do ceny tej myszki (typowy zjadacz chleba uzywajacy komputera do grania w single player jakiejkolwiek gry nie kupi myszki za 300 zl nawet gdyby miala 10 roznokolorowych neonow)

    a jezeli chodzi o cene, to wydaje mi sie, ze producent poza samymi osiagami chcial cos jeszcze dodac, dlatego ten wyswietlacz i dodatkowe kadłubki. trzeba wziasc pod uwage marketing firmy, ktora swoim produktem stara sie zainteresowac jak najwieksze grono potencjalnych kupcow.

    no i na koniec braklo mi w recenzji najprostszego testu akceleracji wstecznej, painta napewno masz wiec dalbys rade go zrobic :)

    ogolnieto tekst mi sie podobal.

  • reurion

    #13 | .reru

    2008-04-05 23:46:59

    wole ie 3.0 SS edition jak dla mnie zbyt kosmiczny wyglad to jak ten me nowy
  • exin

    #14 | eXN

    2008-04-07 22:16:27

    Super mysz, mam ja od ponad miesiąca i spisuje sie wysmienicie.
  • kamlik

    #15 | kamlik

    2008-12-13 23:49:18

    Tak wy to sie kurde ksztaltem kierujcie. Komentarze typu "klocek/ale to brzydkie/ itp dzialaja mi na nerwy. Po co wam wyglad myszki? To jest kwestia gustu mi tam w niej wszystko pasi. Moze i cena troszke duza ale komfort gry jest naprawde duzy. Na tym sprzecie mozecie robic cuda ale Wy powiecie ze to kloc i to znaczy ze juz nie mozna sie pochwalic kolegom ze twoja myszka wyglada jak super extra mega hiper coooooo0o0o0o0o0o0o0l lamborghini i ma klimatyzacje :D
  • iVon3ry

    #16 | ivonzjeee

    2008-12-14 00:08:52

    juz rok gram na tej myszce i jeszcze ani razu mnie nie zawiodla jedynie wkurza mnie obudowa z ktorej zlazla guma i teraz strasznie reka sie poci. ma ktos moze na sprzedaz taki panel?
  • Dodawanie komentarzy dostępne jest jedynie dla zalogowanych użytkowników.
    Jeżeli nie jesteś jeszcze użytkownikiem eSports.pl, możesz się zarejestrować tutaj.
Komentarze pod artykułami są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu eSports.pl oraz serwisów pokrewnych, który nie ponosi odpowiedzialności za treść opublikowanych opinii. Jeżeli którykolwiek z postów łamie zasady, zawiadom o tym redakcję eSports.pl.
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

339 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

  1. 0%

    Słaba postawa Fear Factory

  2. 0%

    Dobra gra UF Gaming

  3. 14%

    Tłumy widzów na sali kinowej

  4. 14%

    Mało miejsca

  5. 71%

    Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

  • Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2018

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.